'Opperwuilus zien' wint 'Jan Arts-trofee' op Liedjesmatinee Velden

 

Zondag 6 oktober werd het Liedjesmatinee gehouden van Gekke Maondaag Vereineging De Wuilus uit Velden in samenwerking met de Jeugdinstuif Velden. Het evenement is terug op de zondagmiddag wat een volle zaal opleverde. De deelnemers werden begeleid door de band Linke Mik XL. Uit de 7 deelnemers werd door een vakjury en publiek - zaaljury de winnaar 2019-2020 gekozen. De winnaar heeft, voor het eerst in de geschiedenis, de “Jan Arts Trofee” in ontvangst mogen nemen. De trofee is vernoemd naar Jan Arts die vanaf de allereerste Veldense liedjescompetitie in 1992 liedjes schrijft én zingt.

 

De winnaar:

"Opperwuilus zien”

Gezongen door Enne Bink

De tekst en muziek werd geschreven door Jason Hafmans en Willem Koopmans.

 

Als tweede eindigde:

" Zeg naet wie laat ‘t is

Gezongen door Ron Deenen en Marissa Verhaegh

De tekst werd geschreven door Peter Jansen en de muziek door Hay Geritz.

 

Als derde eindigde:

Same zien weej ein

Gezongen door Teun Berden en Giovanni Brueren 

De tekst en muziek werd geschreven door Pim Geelen.

 

In de jeugdcategorie werden dus 3 liedjes ten gehore gebracht. Door de vak en publiek - zaaljury werd hier als winnaar gekozen:

“Weej zinge ván lalala”

Gezongen door Job Geelen en Femke Bouten

De tekst werd geschreven door Maarten Jansen en de muziek door Marcel Driessen.

De winnaar heeft, ook voor het eerst in de geschiedenis, de Hay Ewalts Trofee in ontvangst mogen nemen. Hay Ewalts was een van de grondleggers van de vereniging die we nu kennen als Jeugdinstuif Velden. Hay heeft vele jaren verschillende bestuursfuncties binnen de vereniging bekleed.

De winnende liedjes zijn binnenkort te downloaden op de site www.dewuilus.nl

Gekke Maondaag Vereineging De Wuilus en de Jeugdinstuif Velden bedanken deelnemers, schrijvers, publiek en vrijwilligers voor hun medewerking!